2018-09-11 12:03:00

Stan&Co Arnhem

Op het Willemsplein in Arnhem bevindt zich sinds november 2015 het prachtige Stan&Co. Een stoere, levendige zaak die het supergoed doet in de Arnhemse horeca. Zo goed dat Entree Magazine hen in 2017 de 1e prijs toekende als beste bar-restaurant. We spraken met manager Erik Hulsebos (40) die zelf ook in Arnhem woont.

 

Flavour Selection: Mooie zaak! Ik las dat het eerst een bank was, hoe zijn jullie hier terechtgekomen? Wij krijgen bij Debuut (hier valt Stan&Co onder) vaak mooie en karakteristieke locaties aangeboden. Zo ook dit pand. Het pand heeft al verschillende functies gehad waaronder vele decennia de ABN-Amro bank. Het pand heeft de Slag om Arnhem niet overleefd en is na de oorlog weer opgebouwd als café-restaurant. Sinds 2014 is er weer horeca te vinden op de begane grond en zijn op de verdiepingen kantoren en bedrijven gevestigd. Wijzelf zitten er sinds november 2015.

De zaak is heel smaakvol ingericht, complimenten! Jullie werken veel met Thomas Henry, is dat vooral voor het maken van cocktails of staan die ook als frisjes op de kaart? Beide… Thomas Henry is natuurlijk zeer geschikt om cocktails mee te maken, maar zijn ook prima als frisje te drinken. Hoewel het gros van de flesjes voor onze cocktails gebruikt wordt, bestellen onze gasten ze ook regelmatig als “gewoon” frisje.

 

 

Merken jullie dat de vraag groter wordt naar dit soort drankjes? (naast de reguliere frisjes als cola etc.) Het aandeel fris stijgt de afgelopen jaren enorm. De vraag naar Virgin Cocktails wordt ook steeds groter en daar leent Thomas Henry zich uitstekend voor!

Ik begreep ook dat jullie iedere maand een andere cocktail hanteren als ‘cocktail van de maand’ kan je daar iets meer over vertellen? Om onze gasten te blijven verrassen wisselen we een paar keer per jaar van drankenkaart. Daarnaast voeren we maandelijks de Stan’s Favourite. Een signature cocktail waarbij de mannen achter de bar hun best doen elke keer weer een uitdagende cocktail neer te zetten.

 

 

Weet je nog welke cocktail van de maand het populairst was? De Strawberry Crush in de maand juli was een absolute topper. Een lekkere fruitige cocktail die goed bij de dames in de smaak viel.

Thomas Henry timmert lekker aan de weg in Nederland en doet het goed bij jullie, wat vind je zo leuk aan het merk? Thomas Henry heeft een mooie uitstraling die goed bij ons concept past. Het merk en het assortiment geeft ons de ruimte om lekker creatief te zijn met cocktails en andere mixen. Sinds wij overgestapt zijn, zien wij de verkoopaantallen nog steeds stijgen en onze gasten waarderen de smaak van Thomas Henry.