2018-09-14 16:58:00

Mule Around The World

De Moscow Mule is een van de bekendste klassieke cocktailrecepten en vindt z’n oorsprong in de jaren ’40. Tot op de dag van vandaag is het een favoriet van velen en daarom komt Thomas Henry met een aantal verfrissende alternatieven op dit klassieke recept. Maar voordat we daarop komen even een klein stukje historie...

 

In 1941 was Sophie Berezinski een vrouw met een missie. Ze emigreerde vanuit Rusland naar de Verenigde Staten en droeg een zware last: 2000 stevige koperen mokken. Sophie's vader bezat en exploiteerde een koperfabriek in Rusland, bekend als de Moscow Copper Co. Alsof het zo moest zijn liep ze op precies het juiste moment de Cock 'n' Bull-pub in. Hier waren eigenaar Jack Morgan en John Martin druk bezig met het verdrinken van hun ellende. John had een slecht lopende Wodka-distilleerderij en Jack maakte als pub eigenaar zijn eigen gemberbier. Terwijl het duo klaagde over hun matte verkoop en nadacht over een oplossing voor de verkoop van hun producten, wandelde Sophie binnen met haar stevige koperen mokken. En op dat moment gebeurde er iets bijzonders. Ze raakten met elkaar in gesprek en in de uren daarna begonnen ze met het ontwikkelen van een drankje dat de bruisende aard van het gemberbier, de vonk van de wodka en de koude eigenschappen van koper bij elkaar bracht om een geweldige cocktail te creëren, de Moscow Mule was geboren! De Amerikanen hadden tot dat moment geen interesse in wodka. Bier en whisky waren de populaire dranken van dat moment.

Maar toen men in Cock 'n' Bull-pub de perfecte combinatie van wodka en gemberbier proefde, geserveerd in een stevige koperen mok die de drank koel hield was iedereen laaiend enthousiast en liep het storm bij de pub. De populariteit van de Moscow Mule geldt tot vandaag de dag, want zoals gezegd het is voor heel veel mensen hun favoriete drankje. Het is dus niet voor niks dat Thomas Henry met een aantal mooie variaties komt en waarom ook niet! De Ginger Beer van Thomas Henry is in zijn smaak een van de sterkste flavours van het assortiment!

Aan de hand van het land van afkomst van de drank reist de ginger beer de hele wereld over, Mule Around The World dus. Ideaal om in meerdere variaties op de kaart te zetten en aan je gasten aan te bieden. Natuurlijk kan dat gewoon op je eigen cocktailkaart, maar wellicht is het een leuk idee om het als special van de maand te introduceren en hierin te variëren. Wat te denken van de Mokum Mule op basis van Genever? De mogelijkheden met Thomas Henry Ginger Beer zijn groot. Zo zijn er recepten op basis Jose Cuervo (Mexican Mule), Remy Martin (French Mule), Famous Grouse (Scottish Mule) en Licor 43 (Spanish Mule).