2018-09-02 16:57:00

Thomas Henry

In veel van onze recepten vind je Thomas Henry. Maar waar komt het merk eigenlijk vandaan en hoe is het ontstaan? Je zou het door de Engelse naam misschien niet denken, maar de mixers van Thomas Henry komen uit het hippe Berlijn. Dus we vertellen je graag wat meer over dit frisse frisdrank merk. In de herfst van 2010 produceerden een aantal jonge experts de perfecte selectie van frisdranken waaronder Tonic, Tonic Elderflower, Bitter Lemon, Ginger Ale en Ginger Beer. De ideale smaken om puur of in de mix te drinken.

 

De naam Thomas Henry is geïnspireerd op de gelijknamige vooraanstaande Engelse apotheker in het begin van 18e eeuw. Hij was de eerste die erin slaagde om een kwalitatief hoogwaardige koolzuurhoudende drank te produceren en is daarmee de grondlegger van de hedendaagse koolzuurhoudende dranken. Thomas Henry is dan wel de bedenker van koolzuurhoudende dranken, maar in het logo is hij niet zelf te zien, maar zijn zoon. De reden is wellicht een beetje sneu, maar de makers hebben een afbeelding van zijn zoon uitgekozen omdat hij een stuk knapper was en daardoor ook beter te gebruiken als logo voor hun frisdrankmerk.  

 

 

 

Thomas Henry is ooit begonnen met 5 smaken, daarom staan er ook 5 sterren op de fles en op het logo van de dop. Het begon met de smaken tonic water, bitterlemon, sodawater, gingerbeer en ginger ale. Later zijn hier de smaken Elderflower tonic, Cherry Blossom tonic, Mystic mango lemonade en Ultimate grapefruit lemonade aan toegevoegd. Alle smaken zijn perfect te mixen in een cocktail. Thomas Henry is een premium mixer en bereid met kwalitatieve producten. Het heeft een uitgebalanceerde smaak en maakt gebruik van sterk koolzuur (=lekker veel bruis) perfect als premium mixer bijvoorbeeld bij een Gin Tonic.

 

 

 

Via onderstaande link kun je meer informatie vinden over het merk. Voor ondernemers is Thomas Henry te verkrijgen bij de groothandels Hanos, Sligro, Makro en Bidfood.

Thomas-henry.com