2018-11-23 10:07:00

Snowy White

Eiwitten worden al sinds jaar en dag in cocktails gebruikt. Het toevoegen van eiwit tijdens het bereiden van de cocktail ziet er niet alleen spectaculair uit, het geeft de drank ook een unieke body en textuur. Romig, maar niet té. In de Snowy White haalt het eiwit de scherpe randjes van citroen eraf, zodat het geheel samen met de Bols Eldelflower bijna te makkelijk is weg te drinken.

Neem een coupe glas en pre-chill deze met ijs. Pak een shaker en voeg hier 20 ml Genever, 20 ml Bols Elderflower, 15 ml citroensap en 1 eiwit aan toe. Shake de cocktail eerst kort droog, voeg daarna ijs aan de shaker toe en shake nog eens goed gedurende 10 seconden. Verwijder het ijs uit de coupe en fine strain de cocktail over het glas. Garneer met 3 druppels Peyschaud bitters.

INGREDIËNTEN
30 ml Bols Genever, 20 ml Bols Elderflower , 20 ml Bols Peach, 15 ml citroensap, 1 eiwit, 4 druppels Peychaud bitters

Bekijk het recept