2018-11-19 10:07:00

Monkey Tea Toddy Punch

Wanneer de temperatuur omlaaggaat en het buiten steeds minder aangenaam wordt voor de koukleumen onder ons, kruipen we graag op de bank met een kruidige warme drank. Whisky is bij uitstek een favoriet in het koudere weer en deze variant op de klassieke Hot Toddy, de Monkey Tea Toddy Punch, combineert dan ook Monkey Shoulder met kruidnagel en citroen. Een fijne wegdrinker die je letterlijk vanbinnen opwarmt. Geen muts of sjaal meer nodig!

Vul een theeglas met 80 ml kokend water en voeg hier 50 ml Monkey Shoulder whisky aan toe. Neem een citroenschijf, steek de kruidnagelen in de schil en voeg dit samen met de suikersiroop toe aan de cocktail. Roer de cocktail kort door en serveer.

INGREDIËNTEN
50 ml Monkey Shoulder, 80 ml kokend water, 30 ml suikersiroop, sinaasappel, kruidnagel, citroenschil

Bekijk het recept