2019-07-02 15:36:00
Drankentrends

Waarom Passoã perfect is om te mixen

Is het de geur van passievrucht, waardoor je je met je ogen dicht meteen op een Braziliaans strand waant? De rode kleur, die je doet denken aan tropische zonsondergangen? Of de smaak, die zo toegankelijk is dat het Passoã tot een perfecte drank maakt om een cocktail mee te mixen?

Passoã is niet voor niets een ideale smaakmaker voor allerlei cocktails; het combineert dankzij de fruitige, zachte smaak heel makkelijk, met bijvoorbeeld verfrissende mixers als bruiswater en tonic. Het frisse en exotische drankje, dat haar wortels in Brazilië heeft liggen, zorgt voor een feelgood gevoel op ieder moment van de dag.

Pornstar Martini
Passoã vormt het belangrijkste ingrediënt van een van de populairste cocktails van het moment: de Pornstar Martini. Maar eigenlijk is deze ‘gouwe ouwe’ al meer dan vijftien jaar een bestseller. Niet alleen vanwege de naam: de combinatie van passievrucht en vanille is gewoon verrassend lekker. Een must om deze aan je gasten te kunnen serveren! Overigens slaat de naam ‘Martini’ in dit geval niet op het drankje, maar op het glas: de Pornstar Martini smaakt het best in een martiniglas.

Passoã Fresh

Wil je een modernere twist aan deze easy going smaak op de kaart zetten? Maak dan een Passoã Fresh: mix 1/3 Passoã, 2/3 tonic/bruiswater/ginger ale (een van de drie), limoenstukjes en ijsklontjes en serveer in een mok of in een oude jampot. Succes gegarandeerd!