2019-07-02 15:37:00
Drankentrends

Sangria: Spaanse klassieker in nieuw jasje

Wijncocktails zijn steeds meer intrek. Niet die goedkope sangria uit het onderste schap in de supermarkt, maar een combinatie van wijn, fris, een kleine bruis geserveerd in een groot glas met veel ijs, vers fruit en een vrolijk flesje. Met Lolea serveer je heel makkelijk een hoogwaardig aperitief. Easy does it!

Het begon met een jongensdroom: vier vrienden uit de Spaanse stad Zaragoza zochten naar hét recept voor sangria. Elke zondag organiseerden ze een picknick en elke keer bracht een van hen een eigen recept mee (in Spanje kent zo ongeveer iedere familie wel een eigen variant). Na jaren testen en proberen hadden ze een eigentijdse versie van de eeuwenoude klassieker te pakken. Met dat recept, op basis van de beste ingrediënten en een lichte bruis, onderscheiden ze zich met Lolea van de standaard sangria uit het pak uit de supermarkt. Met Lolea begin je de avond op een stijlvolle manier!

 

 
Kaneel of vanille

De basis voor sangria bestaat uit rode of witte wijn die op smaak wordt gebracht met vers fruit. Er zijn talloze varianten mogelijk, met vers vruchtensap, koolzuurhoudend mineraalwater, extra alcohol of een mousserende wijn erbij. Van Lolea zijn twee varianten op de Nederlandse markt te verkrijgen: De Rode variant gemaakt van rode wijn – met druiven die speciaal zijn geoogst voor Lolea: Tempranillo - Cabernet Sauvignon – en met ondertoon van kaneel (No.1) en een variant met witte wijn – gemaakt met de beste witte druiven: Chardonnay & Macabeo (basis voor cava) – met een vleugje vanille (No.2). De vrolijke Mediterraanse aperitieven dranken zijn gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten. De druifrassen die worden gebruikt, zijn geteeld en gebotteld op de Lolea-wijngaard.

Klaar om te serveren

Deze cocktail is bijna direct klaar om aan je gasten te serveren. Zorg dat Lolea koud staat, vul een groot wijnglas of copa-glas helemaal met ijs, voeg vers fruit toe. Bij Lolea no.1: citroen, sinaasappel & munt en bij Lolea no. 2: limoen en aardbei. Garneer de cocktail met een takje munt. Serveer het vrolijke flesje bij voorkeur altijd uit aan tafel en laat het flesje staan. Aan Lolea no.1 kun je eventueel een scheutje Licor 43 toevoegen, aan Lolea no.2 eventueel wat gin. Salut!

Bekijk hier het recept van de Lolea 1 en de Lolea 2