2019-07-02 15:38:00
Drankentrends

La Dolce Vita: zet Italië op de kaart

Italië, het land van pizza, pasta en… likeur! De Italianen staan bekend om hun goede smaak en dat proef je terug in hun dranken. Limoncello is niet alleen een heerlijk ijskoud digestief, maar wordt ook steeds populairder als ingrediënt in cocktails.

Ken je de sgroppino als mix van wodka, prosecco, citroensorbetijs en limoen? Er zijn veel meer variaties mogelijk op dit Italiaanse drankje, ook met limoncello! Gebruik zowel prosecco als limoncello voor de sgroppino voor een op-en-top Italiaanse cocktail. Een eetlepel citroensorbetijs erbij, schijfje citroen op het champagneglas en je gasten wanen zich op een Italiaans terras. Onmisbaar op je drankenkaart als cocktail óf op de menukaart als sprankelend dessert.

Limoncello-tonic

Of wat te denken van een frisse, fruitige variant met tonic en basilicum? De gin-tonic kent inmiddels zo veel variaties dat het lastig is om met iets nieuws op je kaart te komen. Met een Villa Massa-tonica lukt dat perfect! Deze eenvoudige cocktail staat binnen een handomdraai op tafel. Het is helemaal feestelijk als je limoncello combineert met bubbels. Voorzichtig twee delen prosecco en een deel limoncello mengen, resulteert in een licht, verfrissend en vooral lekker drankje: Spritz. Te serveren op allerlei verschillende momenten, want het vormt niet alleen een perfecte match met een mediterraans voorgerecht, maar geeft ook een bruisende touch aan een brunch of lunch.

Vele mogelijkheden

Ontdek zelf de vele mogelijkheden waarop je de Villa Massa limoncello kunt serveren aan je gasten. Experimenteer erop los en laat je leiden door de authentieke mediterrane smaak, die ontstaat door de schillen van citroenen uit het Italiaanse Sorrento toe te voegen aan alcohol, water en suiker.