2019-09-11 15:34:00
Bars en restaurants

Zouk in Amsterdam voelt als thuiskomen ‘Met cocktails geven we onze buurtkroeg iets kosmopolitisch’

Gasten die voor een zakelijke afspraak komen, lekker op het terras komen chillen of met een groep vrienden voetbal komen kijken: bij Zouk in Amsterdam kan het allemaal. Assistent-bedrijfsleider Isa Hofman: “Cocktails maken het plaatje voor ons compleet.”

Wat de kracht is van Zouk? Isa Hofman hoeft er niet lang over na te denken. “Zouk bestaat al 15 jaar en is nog steeds hetzelfde supergezellige bruine café. Mensen blijven hier terugkomen omdat het vertrouwd voelt. Dat is niet vanzelfsprekend in Amsterdam: de stad verandert snel, er komen voortdurend hippe zaken bij die soms ook snel weer verdwijnen. Maar de band met Zouk blijft. Het is een echte buurtkroeg waar iedereen zich op zijn plek voelt en iedereen welkom is, van jong tot oud.”

 

Zouk behoort tot de Good Food Group, waaronder ook andere markante Amsterdamse cafés vallen als Wildschut, Gruter en Luxembourg. De kaart biedt comfort food met een mediterrane insteek, van pizza’s, pasta’s en salades tot een ruime keus aan burgers. En daarnaast een fijne cocktailkaart met veel klassiekers.

Stijlvol drankje

Na haar korte opleiding aan de European Bartender School in Barcelona vorig jaar, wilde Isa Zouk graag een stapje hoger tillen op het cocktailvlak. “Zouk is niet een typische cocktailzaak, gasten drinken er ook gewoon graag een lekker biertje. Maar cocktails hebben uitstraling, iets hips. En hoe mooi het ook is dat Zouk hetzelfde blijft, het betekent niet dat we niets veranderen. Cocktails maken het plaatje compleet. Het is toch heerlijk om met een hip, stijlvol drankje op het terras van je eigen buurtkroeg te genieten? Een cocktail heeft iets kosmopolitisch.”

 

 

Tips via The Flavour Selection
Isa krijgt handige cocktailtips en ideetjes vanuit The Flavour Selection. Als ze het zelf even niet weet – ‘ik ben bijvoorbeeld niet zo thuis in de virgin cocktails’ – kijkt ze op de website ter inspiratie.

Op den duur wil ze de cocktailkaart graag uitbreiden met cocktails met een twist: “De kaart mag wat uitdagender. Cocktails zijn echt in opkomst en dat gaat razendsnel, daarin gaan we mee. De marge is natuurlijk ook heel aantrekkelijk.”

Zouk biedt al wisselende weekcocktails, gin tonics voor 5 euro op donderdag, en leuke extraatjes: frozen margarita’s als het warm is, een koffiecocktail als het kouder wordt. “We kijken constant scherp naar wat we nu weer kunnen doen. Daarvoor krijgen we ook leuke tips van The Flavour Selection. We hebben niet zo’n grote kaart, maar we kunnen elke cocktail maken. Als mensen weifelend op de kaart zitten te turen, is het leuk om te zeggen: ‘Welke smaken vind je lekker, ik kan ook een andere voor je maken.”

 

Tip van Isa: Begin met een overzichtelijk aanbod. Zet geen cocktails op de kaart die je zelf niet lekker vindt!