2020-06-20 15:29:00
Bars en restaurants

At Sea Bar & Restaurant: het stijlvolle strandpaviljoen

In het stijlvolle strandpaviljoen At Sea Bar & Restaurant in Dronten worden gasten in de watten gelegd. Mooie mixen completeren het strandgevoel. Eigenaar Raymon Duffels: “Ik dacht: cocktails zijn veel te veel werk. Niet dus.”

 

Met zijn vriendin droomde Raymon Duffels ooit van een intiem restaurantje met hoogstens twee mensen in de keuken en twee in de bediening. Het liep totaal anders. Sinds twee jaar is het koppel eigenaar van At Sea, riant gelegen aan het Drontermeer in Dronten. “Een evenementenpaleis”, zo omschrijft Raymon lachend zijn stijlvolle strandpaviljoen. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een borrel, lunch of diner, of als je iets te vieren hebt. Alles om de gasten te zien genieten.

 
Terug naar de basis

At Sea verhuurt boten, heeft twee escape rooms en je kunt er met familie of collega’s zeskampen of survivallen in Expeditie Robinson-stijl. Bovendien is het een officiële trouwlocatie. “Wij regelen de ontvangst tot het trouwen zelf en het feest erna.” Gasten kunnen blijven slapen op de kleine camping met safaritenten en camperplekken.

De ondernemer mikt op een breed publiek. “Toen we begonnen, werd erg luxueus gekookt. Daarmee vul je geen 200 stoelen. Wij gingen terug naar de basis met hamburgers, spareribs, goede biefstuk. Na twee jaar hebben we een mooie balans tussen simpele goede schotels en wat meer uitdagende gerechten.”

 

 

 
Doorslaand succes

At Sea kan 400 gasten kwijt. Plek genoeg, binnen of op het overdekte terras dat zomers wordt opengegooid. Feesten en partijen vinden plaats in de stretchtent van 200 vierkante meter, zonaanbidders kunnen turen over het water op toffe zitzakken of strandstoeltjes. “Buiten is het nu een hippe strandtent. Daar horen cocktails bij.”

In overleg met Maxxium, die The Flavour Selection aandroeg, werd bedacht waarmee At Sea op redelijk simpele wijze toch mooie cocktails kan serveren. Met succes: de in april gelanceerde kaart met vijf easy cocktails en vier gin-tonics werd meteen een doorslaand succes. “Die cocktails maken het eigenlijk af. Ik ben supertevreden, het was gewoon niet normaal hoe hard het liep. De watermeloencocktail bijvoorbeeld. Als er een gast zo’n drankje bestelt, wil de een na de ander er ook een. Er gingen dagelijks zo twee flessen bols doorheen.”

Mooie marge 

Het was voor Raymon een eyeopener dat op vrij eenvoudige wijze mooie cocktails geserveerd kunnen worden. “De marge is ook echt goed. Ik dacht voorheen, cocktails, da’s veel te veel werk. Niet dus.”Bijkomend voordeel is dat hij zo een wat jonger publiek trekt. Hij zag zijn cocktails afgelopen zomer veelvuldig via social media voorbijkomen. “Die publiciteit is mooi meegenomen. Je kan daar als zaak weer leuk op reageren, of er een winactie aan koppelen.” In At Sea blijven de cocktails dus op de kaart. “Het is echt een win-winsituatie.”

Tip: “Wees niet bang om met cocktails te beginnen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg wel voor goede producten en garnering, zodat een drankje altijd geweldig oogt.”