2021-01-20 15:26:00
De ondernemers

The Traveller: Stijlvol eten en drinken in de Bijlmer

Een even futuristisch als oogstrelend gebouw op een onverwachte locatie. Bij The Traveller in Amsterdam-Zuidoost, proef je authentieke en spannende smaken. In de wereldkeuken, maar zeker ook in de cocktails.

The Traveller is een nagelnieuw restaurant in het Cumulus Park in Amsterdam-Zuidoost. Het opvallende glazen gebouw met houten dak – sinds 4 november open – trekt veel bekijks. “Bij de opening stonden de bouwhekken er nog, maar niemand liet zich daardoor afschrikken, het liep meteen lekker door”, zegt Neal Valentijn, 1 van de eigenaren.

Ondanks de enorme afmetingen – in totaal 900 vierkante meter – oogt de zaak warm. In het tijdloze interieur worden designklassiekers gecombineerd met natuurlijke materialen als hout en bamboe. De accessoires hebben warme kleuren – kerriegeel, bladgroen en rode peper-rood, passend bij de gerechten op de menukaart. Stijlvol, maar knus. Valentijn: “Gasten zeggen vaak dat het net lijkt of we al lang open zijn.”

 

Aanwinst voor de Bijlmer

Een restaurant in de Bijlmer? Veel mensen reageerden sceptisch op het plan, zegt Valentijn. Maar die twijfels smolten snel weg. Medewerkers van het nieuwe ING-hoofdkantoor en andere bedrijven zijn enthousiast. Niet in de laatste plaats omdat The Traveller ook een fantastische plek is voor bedrijfsborrels.

Ook bewoners van omliggende appartementencomplexen zijn blij met de aanwinst. “Zij moesten altijd de stad in als ze lekker wilden eten of drinken. Je merkt dat hier behoefte aan was, ook voor het uitgaanspubliek van Ziggo Dome en AFAS en voor de bezoekers van de woonboulevard.” Leuk om te weten: gasten parkeren na zes uur ’s avonds en in het weekend gratis in de ING-garage.

The Traveller heeft een avontuurlijke kaart met gerechten uit de hele wereld. “Geen fusion”, benadrukt Valentijn. “Bij alles wat we maken gaan we voor authentiek. Als je bij ons een curry bestelt, krijg je geen allemansgerecht, maar echte smaken. Pittig, zoet en zuur, alsof je in Thailand bent.”

 

 
Mobiele cocktailbar

Op de cocktailkaart speelt de Moscow Mule een hoofdrol. “Binnen ons concept ‘Mule around the world’ bieden we allerlei variaties. Zoals de Caribbean Mule met bruine rum, de Mexican Mule met tequila en een Dutch Mule met Bols Barrel Aged Genever.”

De vrijdagmiddagborrel heet bij The Traveller toepasselijk Mule O’Clock. De Mules zijn die avond vriendelijk geprijsd (7,50 euro) en gasten krijgen een ‘paspoort’ met uitleg over alle variaties van de beroemde cocktail. Op donderdagavond staat de Gin-Tonic centraal. “Natuurlijk ook met gins uit de hele wereld.” Inspiratie halen de twee vaste barmannen graag via de Flavour Selection. Valentijn: “We kijken samen per seizoen welke drankjes het best bij de tijd van het jaar passen.”

Het restaurant heeft een op maat gemaakte mobiele cocktailbar. “Een echte eyecatcher, gebrand door Thomas Henry in de kleuren van The Traveller.” Deze wordt ingezet bij events, of buiten op het ruime terras met maar liefst 150 stoelen. “In de zomer heb je daar de hele dag zon”, lacht Valentijn. “Ik kan niet wachten.”

Tip: “Een goede cocktail is nooit alleen maar zoet of zuur. Balanceer de smaken goed en zorg altijd voor wat spanning.”