2021-11-19 09:19:00
Nieuwe producten

Nieuw: Atopia Spiced Citrus

De natuurlijke, laag-alcoholische spirit van master distiller Lesley Gracie (Hendrick’s Gin)

Atopia is minderen met alcohol zonder compromissen. De nieuwe extreem laag-alcoholische spirit, ontwikkeld door prijswinnend master distiller Lesley Gracie van William Grant & Sons, blend natuurlijke distillaten, extracten en aroma’s tot een gelaagde en toch alcoholvrije drank.

Die borrel met vrienden, die verjaardag die eindelijk gevierd kon worden, de toast voor twee tijdens het diner na een drukke week. Waar we samenkomen, drinken we. En toch probeerde in 2019 maar liefst 50% van de 21-plussers te minderen met alcohol. Want in een tijd waarin 300 miljoen mensen regelmatig yoga beoefen, vooruitstrevende ondernemers voor hun meditatie massaal op een spijkermatje liggen en het aantal vegans met 600% groeide, lijken we er steeds bewuster van hoe de keuzes die we maken impact hebben op onszelf en de wereld om ons heen.

Geen compromissen
Atopia wil die bewuste keuze maken zonder compromissen. Geen compromissen op hoe we samen komen, niet op de smaak van ons drankje of de kwaliteit van wat er in het glas zit. Lesley Gracie, verkozen tot ’s werelds beste meesterdistilleerder van gin, putte voor de ontwikkeling van Atopia uit de ongeëvenaarde ervaring die ze opdeed bij o.a. Hendrick’s Gin. In een elegante spirit combineert ze herkenbare en natuurlijke smaken die passen bij die bezonnen levensstijl waar we zo naar verlangen.

Lesley Gracie, master distiller: ‘Voor Atopia hebben we eeuwenoude kennis over distilleren gebruikt om een geheel nieuw type spirit te creëren en daarbij geen enkel compromis op smaak te hoeven doen. We raakten geïnspireerd door de bewustere levenskeuzes die steeds meer van ons willen maken, zonder dat we sociale momenten en de kwaliteit van hoe we samenkomen tekort willen doen. Die balans zochten we met Atopia. De distillaten in de spirit zijn zo gecombineerd dat je ieder individueel aroma er tussenuit kunt pikken – geen één domineert. De smaak is groots en vol. Van de eerste slok tot de allerlaatste.

 

Cocktailrecept met Atopia: 
Atopia Spiced Citrus & Tonic