2023-10-23 00:01:00
Nieuwe producten

Nieuw: Monkey Shoulder Smokey Monkey

23 oktober 2023

Monkey Shoulder introduceert in Nederland ein-de-lijk Smokey Monkey. Ook een Blended Malt Whisky, net als de Monkey Shoulder Original, maar dit keer met een rokerige goddelijkheid. Klaar voor de herfst? Haal dan snel deze Smokey whisky in huis en haal de cocktail meester in jou naar boven.

Een rokerige blend van Schotse malts
Smokey Monkey is een Blended Malt Whisky uit Schotland , gemaakt van geturfde en ongeturfde single malts. Door de rijping in eikenhouten vaten , ontstaat deze rokerige , romig zoete whisky. Ook deze whisky is gemaakt om mee te mixen, dus ben je op voor een wat krachtigere, rokerige uitdaging, probeer dan eens één van onze Smokey cocktails!

Smokey Monkey Tasting Notes
Smokey Monkey komt in de neus binnen met aroma’s van gerookt eikenhout, zachte vanille en subtiele citrus. In de smaak proef je dan ook gedroogd turf, maar in een romig & kruidig zoet jasje. In de afdronk behoudt deze whisky haar rokerigheid, maar net als in de smaak ook haar zoete en toegankelijke karakter.

Serves
Smokey Monkey heeft net als de Monkey Shoulder Original smaken van gember en sinaasappel, vandaar dat de Smokey Ginger Monkey ook één van de perfect serves is. Ben je op zoek naar wat sterkers met meer pit, probeer dan ook eens de Bobbie Burns, dit is Smokey variant op de Sweet Manhattan. Een cocktail waar de rokerigheid echt een explosie oplevert, is de Penicillin. Door het gebruiken van citroensap, krijg je hier naast de rokerige tonen, een verfrissende cocktail.