2024-03-01 08:00:00
Nieuwe producten

Hendrick's Grand Cabaret

1 maart 2024

Een decadente gin voor vrije geesten Het doek gaat op voor de nieuwste limited edition van Hendrick’s Gin. Hendrick’s GRAND CABARET is de gin voor dromers, artistiekelingen en vrije geesten. Voor deze exclusieve editie liet master distiller Lesley Gracie zich inspireren door een historische spirit op basis van fruit die bon ton was in het Parijs van begin 20ste eeuw. Hendrick’s GRAND CABARET is vanaf 1 maart verkrijgbaar als de theatrale toevoeging aan ieders decadente gin-cocktails.

Een show van steenfruit

Het cabaret vangt aan! Op 1 maart opende master distiller Lesley Gracie opnieuw haar Cabinet of Curiosities om een van haar eigenzinnige experimenten uit te kiezen en die in beperkte oplage uit te brengen. Daar tussen de flessen: GRAND CABARET. Gracie raakte geïnspireerd toen ze las over een eau de vie van steenvruchten, die geparfumeerd met roos, inclusief scheutje gin, geserveerd werd en uitzonderlijk populair was op modieuze feestje in het Parijs van begin 1900. Het recept voor deze eau de vie was dan weer losjes gebaseerd op een 17de-eeuws inzicht: het destilleren van steenvruchten creëerde een uitbundigheid van smaken.

 

Lesley Gracie was al langer geïntrigeerd door het idee om te experimenteren met waarachtige combinaties van fruit. Toch is het de eerste keer dat ze een sensueel ensemble van steenvruchten in een gin verwerkt. Pirouettes van decadent steenfruit delen het podium met zoete kruiden in een elegant zintuigelijk banket dat verrukkelijk verleidelijk en gelijktijdig licht als zijde is. Het resultaat is een decadente expressie die verfrissende elegantie toevoegt aan uitzonderlijke ontmoetingen en samenkomsten.

 

Lesley Gracie: ‘Ik ben op een onophoudelijk zoektocht naar inspiratie. Deze keer vond ik ‘m bladerend door historische recepten voor spirits met steenvruchten, eaux de vies, perzikschnaps, kersenlikeuren en soortgelijke dranken die, lang geleden, in zwang waren op spectaculaire feesten. Het is voor ‘t eerst dat ik experimenteer met steenvruchten in Hendrick's Gin. Het is bijzonder hoe het fruit een decadente diepte toevoegt terwijl je de kenmerkende verfrissende lichtheid van Hendrick’s toch behoudt.’

 

Hendrick’s GRAND CABARET Tasting Notes

Aroma
De karakteristieke jeneverbes van Hendrick's Gin wordt versterkt door de natuurlijke zoetheid en heldere fruitigheid van decadent steenfruit, die de kenmerkende frisse smaken van komkommer accentueren.

 

Smaak
Een smakencabaret van steenvruchten verleidt met wilde golven van lichte, fruitige frisheid die wordt afgerond door zoete aromatische kruiden voor een heerlijk zachte en uitzonderlijk fruitige afdronk.

Hendrick’s GRAND CABARET Serves
Het extravagante karakter van Hendrick’s GRAND CABARET straalt wanneer die wordt begeleid door de vertrouwde tonic en komkommer. Tijd voor een tikje extra uitzinnigheid? Slechts een enkele nip van de GRAND CABARET Royale laat de meest slaperige dagen uitbundig voelen met een symfonie van cranberry, limoensap en champagne.

Ingrediënten:
30ml Hendrick’s GRAND CABARET
30ml cranberrysap
15ml limoensap
15ml suikersiroop
Top af met champagne of bruisende wijn
Schijfje komkommer
Sinaasappelschil

Bereidingswijze:
Schenk alle ingrediënten in een champagneglas, top af met champagne of bruisende wijn. Garneer de GRAND CABARET Royale met een schijfje komkommer en een stukje sinaasappelschil.