2024-03-18 10:33:00
Siropen & Cordials

Lente/Zomer Siropen & Cordials

18 maart 2024

The Flavour Selection heeft drie nieuwe gemakkelijke recepten om zelf Siropen en Cordials te maken voor de Lente/Zomer.

Aardbeien siroop
Ingrediënten:
500 gr Suiker
500 ml Water
250 gr Aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Was de aardbeien met heet water.
  2. Doe de aardbeien samen met het suiker en het water in een steelpan.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten rustig doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en plet de aardbeien in de siroop.
  5. Laat het geheel afkoelen.
  6. Zeef de siroop en giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
  7. Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.

 

Spicy Siroop
Ingrediënten:
500 gr Suiker
500 ml Water
2 Rode pepers

Bereidingswijze:

  1. Was de pepers met heet water.
  2. Snij de pepers in plakjes.
  3.  Doe de gesneden pepers samen met het suiker en het water in een steelpan.
  4.  Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten rustig doorkoken.
  5.  Haal de pan van het vuur.
  6.  Laat het geheel afkoelen.
  7.   Zeef de siroop en giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
  8.  Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.

 

Champagne Cordial

Ingrediënten:
250 gr Uitgeperste Citroenen & Limoenen
250 gr Suiker
250 ml Platte Champagne
5 gr Citroenzuur

Bereidingswijze:

  1. Weeg 250gr uitgeperste citroenen en/of limoenen af en doe het in een steelpan.
  2. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en roer door totdat alle suiker is opgelost.
  4. Laat het geheel 5 minuten op laag vuur intrekken.
  5. Haal de pan van het vuur.
  6. Laat het geheel afkoelen.
  7. Haal de citroenen en/of limoenen uit de pan.
  8. Zeef de cordial en giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
  9. Bewaar de cordial tot 2 weken indien gekoeld bewaard.