2021-10-20 08:27:00
Inspiratie

Inspiratie cocktails herfst / winter en after dinner 2021/2022

Met de herfst en winter in aantocht, biedt The Flavour Selection oplossingen om de koude dagen zo aangenaam mogelijk te maken. Van Easy Mixers tot romige vloeibare desserts, van warme sangria’s tot verrassende koffie-cocktails: ontdek hier alles wat u moet weten om deze herfst en winter uw gasten mee te verrassen!

Easy Mixers

Cocktails zijn populairder dan ooit, deze simpele serves kunnen in elke zaak in een handsomdraai gemaakt worden en zijn heerlijk tijdens het herfst-winterseizoen!

Gin & Botanical Tonic
Gin met de nieuwste, opwindend milde en bloemige Thomas Henry Botanical Tonic met verschillende planten- en kruidenextracten zoals vlierbloesem en sparren. Probeer het met Hendrick’s en Komkommer of ga voor Damrak met een kaneelstokje voor een extra winterse twist.
Naar het recept 

Naked Pear
Whisky en perensap, dit is een top combinatie die je versteld doet staan.
Naar het recept 

Berlin Mule
Rechtstreeks vanuit Berlijn op je tafel, deze mix werkt ontzettend goed en zit vol winterse smaken.
Naar het recept 

OMG!
Orange, Monkey Shoulder & Ginger Ale. Whisky en gember zijn de beste vrienden om je op te warmen!
Naar het recept 

After Dinner

Horecagasten willen meer ervaring aan tafel en lekker genieten. Voor de horeca-ondernemer is het na de afgelopen zware periode ontzettend belangrijk om veel omzet uit elke gast te halen. Waar bij veel zaken de aandacht ligt op het borrelmoment voor het eten, wordt aan het after dinner moment vaak minder aandacht besteed.

De Koning der Dessert-cocktail is de Espresso Martini: deze cocktail is wereldwijd al jarenlang enorm populair. Maak hem klassiek of geef er een leuke twist aan met een andere drank. Óf ga los met garnering; geraspte chocola, knettersuiker of serveer het met een stukje brownie op het glas als compleet dessert. Wij hebben een paar leuke variaties voor je!

Espresso Martini
Naar het recept 

Rum Chocolate Espresso Martini
Naar het recept 

Amaretto Espresso Martini
Naar het recept 

Licor 43 Chocolate

Licor 43 Chocolate combineert de unieke smaak van Licor 43 Original met kwalitatieve chocolade van 100% duurzaam geproduceerde cacao. De kwalitatieve chocolade in combinatie met de zachte smaak van Licor 43 Original geven Licor 43 Chocolate een harmonieuze, elegante en rijke smaak. Heerlijk om puur te drinken of om mee te variëren, bijvoorbeeld in een verrassende cocktail.
Aan de niet-koffie-drinker is uiteraard ook gedacht! Met deze heerlijke romige cocktails heb je een vloeibaar dessert! Houd je van fris, ga dan voor de Liquid Lemon Cheesecake. Houd je meer van vol en zoet, dan is de Naked Alexander jouw drankje.

Liquid Lemon Cheesecake
Naar het recept 

Naked Alexander
Naar het recept 

Maar vergeet de klassieke invullingen van het after dinner moment natuurlijk ook niet. Het likeurtje naast de koffie, of het likeurtje in de koffie met bijvoorbeeld een heerlijke Spanish koffie (uiteraard met Licor 43 zoals die hoort!) of maak een compleet super simpel dessert met een Affogato.

Spanish Coffee 43
Spanish Coffee hoort natuurlijk met de originele Spaanse likeur!
Naar het recept 

Affogato
Twee bolletjes vanille-ijs, Licor 43 Orginal en Espresso, dit dessert kan iedereen maken.

Sailor Jerry Chocolate
Warme chocolademelk met slagroom met een kick van Sailor Jerry Spiced Rum, dit is eigenlijk op elk moment van de dag lekker!  
Naar het recept (hyperlink naar cocktailpagina Sailor Jerry Chocolate)

Villa Massa Amaretto
Ontdek dit pareltje uit onze collectie, deze 100% amandel amaretto is onweerstaanbaar!
Meer informatie 

Classic Cocktails

De klassieke cocktails maken een comeback. Deze drankjes zijn stevig, vol met smaak en hartverwarmend, dit is voor de echte liefhebber.

Rusty Nail
Drambuie en Monkey Shoulder, deze combinatie maakt whisky drinken een heerlijke beleving.
Naar het recept

Bols Barrel Aged Old Fashioned
De oudste cocktail ter wereld gemaakt met de luxe versie van onze Hollandse trots.
Naar het recept 

Winter Sangria


Licor 43 Winter Sangria
Verwarm alle ingrediënten in een pan en verwarm het, schenk het in een kan en zet het op tafel! Want zeg nou eerlijk, niks fijner dan je opwarmen aan een warm drankje op een koude dag. Deel samen met je vrienden op een winterterras of na een wandeling buiten.
Naar het recept 

Alcoholvrij

Alcoholvrij kan tegenwoordig uiteraard niet ontbreken. Maak een heerlijke warme punch om te delen of geniet simpelweg van een mooie Damrak 0.0 Virgin & Tonic.

Damrak 0.0 Virgin Winter Punch
Naar het recept 

Damrak 0.0 Virgin & Botanical Tonic
Naar het recept