Siropen inspiratie
25 september 2023
Nieuw van The Flavour Selection 4 recepten voor het zelf maken van siropen
Bramen siroop
Ingrediënten:
500 gr Bramen
500 ml Water
1 kg Suiker
Bereidingswijze:
1. Was de bramen met heet water.
2. Doe de bramen samen met het suiker en het water in een steelpan.
3. Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten rustig doorkoken.
4. Haal de pan van het vuur en plet de bramen in de siroop.
5. Laat het geheel afkoelen.
6. Zeef de siroop en giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
7. Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.
Gember & Honing siroop
Ingrediënten:
500 gr Gembersap
1 kg Honing
Bereidingswijze:
1. Doe het gembersap samen met de honing in een steelpan.
2. Zet de pan op middelhoog vuur en roer door tot dat de honing volledig is opgelost in het gembersap.
3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
4. Giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
5. Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.
Platte Champagne siroop
Ingrediënten:
500 gr platte Champagne
500 gr Suiker
Bereidingswijze:
1. Doe de platte Champagne samen met het suiker in een steelpan.
2. Zet de pan op middelhoogvuur en roer door tot dat alle suiker is opgelost in de Champagne.
3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
4. Giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
5. Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.
Kokosnootsiroop
Ingrediënten:
500 gr Kokosmelk
500 gr Suiker
Bereidingswijze:
1. Doe de kokosmelk samen met het suiker in een steelpan.
2. Zet de pan op middelhoogvuur en roer door tot dat alle suiker is opgelost in de kokosmelk.
3. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
4. Giet in een luchtdicht bakje of in een schone glazen fles en zet in de koelkast.
5. Bewaar de siroop tot 2 maanden indien gekoeld bewaard.